5 Ненстандартні ескізи з кабачків
Зукіні - універсальний продукт, оскільки його можна використовувати для приготування закусок, основних страв і навіть десертів. Якщо традиційні ікри та млинці втомилися, ви можете спробувати незвичайні варіанти підготовки цього корисного овоча.
Смажені кабачки з креветками та часником

Креветки з часником надають оводу спеціальний пікантний смак. Блюдо виявляється легким, але в той же час дуже поживним. Потрібно:
- 2 молоді кабачки;
- 12-15 великих креветок;
- свіжий базилік та петрушка;
- 3 шматочки часнику;
- 1 ст. біле сухе вино;
- 4 ст. л. оливкова олія.
Мийте овочі, розрізати навпіл кілець. Смажте в гарячій оливковій олії спочатку пару гвоздики часнику (протягом однієї хвилини), а потім кабачки. Після смаження видаліть овочі.
Покладіть нарізані трави, часник, сіль і перець у сковороду. Додайте креветки в оболонку і обсмажте 3 хвилини з кожного боку.
Потім налийте вино, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте протягом 15 хвилин на повільному вогні. Після цього вийміть креветки, охолоджуйте, очистіть і відправте назад. Покладіть овочі в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.
Солоні кабачки на зиму

Консервовані кабачки на смак не гірше, ніж огірки. Цей рецепт не забезпечує стерилізацію. Вам знадобиться:
- 1,5 кг кабачків;
- 4 гвоздики часнику;
- кілька гілочок петрушки;
- 6 ст. л. Табличний оцет;
- 3 ст. л. солі та цукор;
- 2-3 Листя затоки;
- 3-6 горох перцю.
Промийте овочі, вирізані по колах товщиною 1 см, налийте воду і залиште на 2-3 години. Зеляйте зелень, бухтковий лист, часник та інші спеції на берегах. Щільно закладіть овочеві заготовки, налийте окріп, накрийте контейнери кришками, залиште на 20 хвилин.
Через час злийте воду в сковороду, додайте в неї цукор і сіль, доведіть до кипіння, а потім вилийте в оцет. Налийте овочі з отриманим розсолом, банки засмічуються.
Кабачки та ковбасні пиріг

Ви можете підготувати делікатний і ситний пиріг із кабачків. Необхідні інгредієнти:
- 2 молоді кабачки;
- 4 яйця;
- 1 цибуля;
- 2 години. л. Сахара;
- 1,5 ст. борошно;
- 3 години. л. випічка;
- 200 г копченої ковбаси;
- 2-3 шматочки часнику;
- Свіжа зелень.
Вимийте овочі, решітка, сіль і залиште на 5-10 хвилин, потім вичавити сік. Тим часом подрібніть цибулю, обсмажте її в гарячому рослинному маслі.
Змішайте овочеву масу з яйцями, цибулею та цукром. Ретельно перемішайте, поступово вводячи просіюване борошно з розпушувачем. Змішати знову. Подрібніть копчену ковбасу, зелень і часник, увійдіть у тісто.
Змастіть форму для випічки рослинним маслом, посипте невеликою кількістю борошна. Покладіть тісто в контейнер. Покладіть у духовку, випікайте 20–25 хвилин при температурі 200 градусів.
Zucchini Jam та апельсини

Кабачки мають нейтральний смак, в той час як вони легко поглинають аромат інших продуктів. Якщо ви додаєте апельсини до овочів, ви отримуєте аромат і здорове варення. Потрібно:
- 600 г кабачків;
- 2 помаранчевий;
- 1 лимон;
- 0,5 кг цукру.
Виріжте овочі, очищені від шкірки кубиками, покладіть на сковороду для варення. Вимийте цитрусові фрукти, видаліть цедру, подрібнюйте і додайте до кабачків. Покладіть там подрібнену м’якоть помаранчевого та лимона, знявши насіння та білу плівку.
Заснути з цукром, зачекайте, поки сік почне виділятися, а потім готувати варення у двох підходах. На першому етапі доведіть масу до кипіння і готуйте на повільному вогні протягом 6-8 хвилин.
Далі вийміть сковороду з вогню і дайте їй заварювати 3-4 години. Потім повторно підпишіть його до кипіння і готуйте 20-30 хвилин. Після цього упакуйте варення на банки і щільно закривайте.
Хліб rqual

Овоч також може бути доданий до хлібобулочних виробів. Інгредієнти:
- 2 маленькі кабачки;
- 1 ст. відвар;
- 3 ст. л. рослинне масло;
- 1 год. л. солі та цукор;
- 700 г борошна;
- 9 г сухих дріжджів;
- 1 год. л. куркума.
Вимийте овочі, нарізати кубиками і кип’ятити до м’яких. Висушіть відвар у склянку.
Змішайте половину борошна, дріжджі, цукру і сіль в мисці. Додайте кабачки та рослинне масло, замішують овочі, ретельно перемішайте. Вилийте відвар, додайте куркуму, а потім поступово намалюйте борошно, що залишилася, щоб зробити міцне тісто.
Змастіть м'яч з тіста з маслом і залиште на 1 годину під серветкою. Потім знову замісіть тісто і залиште ще 1 годину.
Сформуйте батон і покладіть на форму для випічки, покритий папером. Зробіть порізи на буханці, змастіть водою, посипте насінням кунжуту, якщо хочете. Надіслати в духовку, попередньо нагріту до 190 градусів протягом 1 години.
Інші статті
Чи шкідливо розігріти їжу в мікрохвильовці: наукові факти
personadmin 27-10-24, 19:29Збираючись купити мікрохвильову піч, люди зацікавлені не лише в характеристиках товару, а й думкою людей про майбутнє...
Європа готується підтримати Україну новим фондом у 100
personadmin 09-07-25, 09:38Сьогодні на порядку денному для України стоїть дуже важливе питання — допомога від Європейського Союзу, яку ми...
Які корисні речі можуть надходити зі старих відеороликів
personadmin 27-10-24, 19:29Свого часу відео -касети були предметом розкоші та символом процвітання в будинку. Але потім їх замінили блискучі...

