Авіатор » Цікаве » 5 Ненстандартні ескізи з кабачків

5 Ненстандартні ескізи з кабачків

Зукіні - універсальний продукт, оскільки його можна використовувати для приготування закусок, основних страв і навіть десертів. Якщо традиційні ікри та млинці втомилися, ви можете спробувати незвичайні варіанти підготовки цього корисного овоча.

Смажені кабачки з креветками та часником

Креветки з часником надають оводу спеціальний пікантний смак. Блюдо виявляється легким, але в той же час дуже поживним. Потрібно:

  • 2 молоді кабачки;
  • 12-15 великих креветок;
  • свіжий базилік та петрушка;
  • 3 шматочки часнику;
  • 1 ст. біле сухе вино;
  • 4 ст. л. оливкова олія.

Мийте овочі, розрізати навпіл кілець. Смажте в гарячій оливковій олії спочатку пару гвоздики часнику (протягом однієї хвилини), а потім кабачки. Після смаження видаліть овочі.

Покладіть нарізані трави, часник, сіль і перець у сковороду. Додайте креветки в оболонку і обсмажте 3 хвилини з кожного боку.

Потім налийте вино, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте протягом 15 хвилин на повільному вогні. Після цього вийміть креветки, охолоджуйте, очистіть і відправте назад. Покладіть овочі в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.

Солоні кабачки на зиму

Консервовані кабачки на смак не гірше, ніж огірки. Цей рецепт не забезпечує стерилізацію. Вам знадобиться:

  • 1,5 кг кабачків;
  • 4 гвоздики часнику;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 6 ст. л. Табличний оцет;
  • 3 ст. л. солі та цукор;
  • 2-3 Листя затоки;
  • 3-6 горох перцю.

Промийте овочі, вирізані по колах товщиною 1 см, налийте воду і залиште на 2-3 години. Зеляйте зелень, бухтковий лист, часник та інші спеції на берегах. Щільно закладіть овочеві заготовки, налийте окріп, накрийте контейнери кришками, залиште на 20 хвилин.

Через час злийте воду в сковороду, додайте в неї цукор і сіль, доведіть до кипіння, а потім вилийте в оцет. Налийте овочі з отриманим розсолом, банки засмічуються.

Кабачки та ковбасні пиріг

Ви можете підготувати делікатний і ситний пиріг із кабачків. Необхідні інгредієнти:

  • 2 молоді кабачки;
  • 4 яйця;
  • 1 цибуля;
  • 2 години. л. Сахара;
  • 1,5 ст. борошно;
  • 3 години. л. випічка;
  • 200 г копченої ковбаси;
  • 2-3 шматочки часнику;
  • Свіжа зелень.

Вимийте овочі, решітка, сіль і залиште на 5-10 хвилин, потім вичавити сік. Тим часом подрібніть цибулю, обсмажте її в гарячому рослинному маслі.

Змішайте овочеву масу з яйцями, цибулею та цукром. Ретельно перемішайте, поступово вводячи просіюване борошно з розпушувачем. Змішати знову. Подрібніть копчену ковбасу, зелень і часник, увійдіть у тісто.

Змастіть форму для випічки рослинним маслом, посипте невеликою кількістю борошна. Покладіть тісто в контейнер. Покладіть у духовку, випікайте 20–25 хвилин при температурі 200 градусів.

Zucchini Jam та апельсини

Кабачки мають нейтральний смак, в той час як вони легко поглинають аромат інших продуктів. Якщо ви додаєте апельсини до овочів, ви отримуєте аромат і здорове варення. Потрібно:

  • 600 г кабачків;
  • 2 помаранчевий;
  • 1 лимон;
  • 0,5 кг цукру.

Виріжте овочі, очищені від шкірки кубиками, покладіть на сковороду для варення. Вимийте цитрусові фрукти, видаліть цедру, подрібнюйте і додайте до кабачків. Покладіть там подрібнену м’якоть помаранчевого та лимона, знявши насіння та білу плівку.

Заснути з цукром, зачекайте, поки сік почне виділятися, а потім готувати варення у двох підходах. На першому етапі доведіть масу до кипіння і готуйте на повільному вогні протягом 6-8 хвилин.

Далі вийміть сковороду з вогню і дайте їй заварювати 3-4 години. Потім повторно підпишіть його до кипіння і готуйте 20-30 хвилин. Після цього упакуйте варення на банки і щільно закривайте.

Хліб rqual

Овоч також може бути доданий до хлібобулочних виробів. Інгредієнти:

  • 2 маленькі кабачки;
  • 1 ст. відвар;
  • 3 ст. л. рослинне масло;
  • 1 год. л. солі та цукор;
  • 700 г борошна;
  • 9 г сухих дріжджів;
  • 1 год. л. куркума.

Вимийте овочі, нарізати кубиками і кип’ятити до м’яких. Висушіть відвар у склянку.

Змішайте половину борошна, дріжджі, цукру і сіль в мисці. Додайте кабачки та рослинне масло, замішують овочі, ретельно перемішайте. Вилийте відвар, додайте куркуму, а потім поступово намалюйте борошно, що залишилася, щоб зробити міцне тісто.

Змастіть м'яч з тіста з маслом і залиште на 1 годину під серветкою. Потім знову замісіть тісто і залиште ще 1 годину.

Сформуйте батон і покладіть на форму для випічки, покритий папером. Зробіть порізи на буханці, змастіть водою, посипте насінням кунжуту, якщо хочете. Надіслати в духовку, попередньо нагріту до 190 градусів протягом 1 години.

Інші статті

Чи шкідливо розігріти їжу в мікрохвильовці: наукові факти

personadmin 27-10-24, 19:29
0 Чи шкідливо розігріти їжу в мікрохвильовці: наукові факти та міфи

Збираючись купити мікрохвильову піч, люди зацікавлені не лише в характеристиках товару, а й думкою людей про майбутнє...

Європа готується підтримати Україну новим фондом у 100

personadmin 09-07-25, 09:38
0 Європа готується підтримати Україну новим фондом у 100 мільярдів євро — що це означає для майбутнього нашої країни?

Сьогодні на порядку денному для України стоїть дуже важливе питання — допомога від Європейського Союзу, яку ми...

Які корисні речі можуть надходити зі старих відеороликів

personadmin 27-10-24, 19:29
0 Які корисні речі можуть надходити зі старих відеороликів

Свого часу відео -касети були предметом розкоші та символом процвітання в будинку. Але потім їх замінили блискучі...

Комментарі (0)

Написати комментар

Ваши данные будут в безопасности! Ваш электронный адрес не будет опубликован. Также другие данные не будут переданы 3-им лицам.
image

menu
menu