Чому ви не можете розбавити чай холодною водою і перемішати вареними з сирим
Мита з їжею є найбільш наполегливими серед помилок домогосподарств. Це зрозуміло - ніхто не хоче, щоб його отруїли, і краще іноді грати в безпеці. Один з найпопулярніших міфів пов'язаний з розведенням чаю з холодною водою.
Заборона на розведення чаю холодною водою: походження оману
Існують два типи помилок, які стверджують, що чай не може бути розведений холодною водою. Перший - забобони. Деякі вважають, що така дія може призвести до охолодження почуттів від коханої людини. Вважається, що чаклуни та відьми вдавалися (і курорт) до такого ритуалу, щоб сварати двох люблячих людей. Можливо, ми не будемо тут детально зупинитися на поясненні того, чому це забобони є ірраціональними та охолоджуючими у відносинах, якщо це відбувається, то точно не через чай.

Відьом, мабуть, ображаються, почувши, що такі смішні історії про них вигадують
Друге помилкове уявлення не пов'язане з самим чаєм, а з перемішуванням кип'ятої та немилої ("сирої") води. Прихильники цієї теорії стверджують, що використання такого напою призведе до смерті, то до діареї та блювоти точно. Цей міф заслуговує на особливу увагу та детальне пояснення.
Прихильники "живого харчування" та подібні течії стверджують, що після киплячої води стає "мертвим". Але необроблений - «життя», містить багато корисних елементів і дуже корисно для тіла. Під час їх змішування, наше тіло нібито не розуміє, яку категорію віднести отриману рідину, і через це збої трапляються в роботі кишечника. Як результат, нам обіцяють діарею, хронічні захворювання та смертний результат. Це, звичайно, неправда.

Міф про небезпеку кип'яченої води ще не був науково доведеним
З кипінням вода дійсно втрачає частину своїх елементів і стає більш «порожньою», але на «життєздатності» це не відображається жодним чином. Просто в такій рідині концентрація бактерій і вірусів значно нижча, ніж у не -спрацьованих.
Що відбувається, коли вони змішані? Нічого особливого - лише концентрація мікроелементів стає рівномірною (тобто більше, ніж варена і менше, ніж "сира").
Візуальний - якщо в 1 літр кип'ятої води не було мікроелементів, а в 1 літр «сирого» було 10 умовних одиниць, то, коли змішано, ми отримаємо два літри води, де вміст елементів буде 5 умовними одиницями за літр.
Справжні причини, чому не втручатися у сиру та варену воду
Однак все вищезазначене не означає, що пити суміш вареної та «сирої» рідини абсолютно безпечно. Розбавляючи чай холодною водою, що не піддається, ми піддаємо собі таку ж небезпеку, як і у звичайному використанні немилої води -лише ризик зловживання інфекцією трохи зменшується. Якщо додати до чаю охолоджену кип'яну воду, то для тіла взагалі не буде різниці.
Окремо варто згадати про розбавлення пляшки або джерельної води. Це безпечно, але може зіпсувати смак чаю. Краще почекати десять хвилин, ніж зіпсувати чайне пиття.
Ви можете розбавити чай холодною водою, якщо ви впевнені в її якості та чистоті.
Інші статті
Як стікати воду з розтяжної стелі, в тому числі після
personadmin 27-10-24, 19:29Більшість жителів багатоквартирних будинків знають про можливість затоплення квартири з верхніх поверхів. Тому вода на...
07:07 на годиннику: час для духовного пробудження і пошуку
personadmin 25-01-25, 20:0207:07: символ духовного пробудження і внутрішньої мудрості Час 07:07 на годиннику – це не просто випадкова комбінація...
Арка до кухні замість дверей: види та форми, ідеї дизайну,
personadmin 27-10-24, 19:28Якщо ви хочете, щоб кухня виглядала більш повітряною та оригінальною, то замість того, щоб відкриватися з глухими...