Гречка з куркою в духовці: крок -кроки рецепту з фотографією, як приготувати смачно та швидко
Навіть ваші улюблені страви іноді нудні. У таких випадках ви можете внести власні корективи в рецепт або приготувати їжу трохи по -іншому. Візьміть звичайну гречку та курку. Ви можете приготувати кашу і обсмажувати м'ясо окремо, але набагато краще поєднувати продукти разом, доповнити їх соковитими овочами та ароматними спеціями, а потім запікати в духовці. Качка, просочена курячим бульйоном та овочевим соком, особливо смачна і апетитна.
Крок -By -кроки рецепту гречки з куркою в духовці
Я ніколи не думав про те, чи можна приготувати гречку будь -яким іншим способом, ніж готувати на сковороді на плиті. Мій інтерес до створення страв у духовці зростає щодня, тому я вирішив побачити, чи є рецепти приготування ароматичних круп, адаптованих до цього чудового кухонного помічника. Як виявилося, є такі варіанти, а у великій кількості. Один з них неодноразово перевірявся моїм домогосподарством і включений до списку улюблених страв для обіду.
Інгредієнти:
- 4 курячі ніжки;
- 300 г гречаної крупи;
- 2 голови цибулі;
- 1 морква;
- 2 мл води;
- 1,5 ст. л. соняшникова олія;
- сушені трави - на смак;
- Сіль - на смак.
Етапи приготування:
- Промити курячі ноги.
Курячі ніжки можна замінити стегнами або шматочками будь -яких інших частин курки
- Подрібніть овочі. Розріжте цибулю чверть кілець, втирайте моркву на грубій тарілці.
Подрібніть овочі, як це зручніше для вас
- Нагрійте соняшникову олію на сковороді, обсмажте овочі до м’якості.
- Покладіть смажену цибулю та моркву на дно форми.
На овочій "подушці" гречка виявиться більш ароматною та соковитим
- Промийте гречку, викладіть рівним шаром поверх овочів.
Рівномірно розподіляти крупу по всій поверхні овочевого шару
- Перекладіть курку у форму з гречкою та овочами.
Якщо є невеликі ноги, кількість продукту може бути збільшена
- Натийте страву і приправте спеціями на ваш смак.
- Кип'ятити воду і обережно влийте у форму.
Щоб страва готувало швидше, налийте гречану киплячу воду
- Покладіть форму в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів і варіть 30 хвилин.
- Через півгодини спробуйте страву. Якщо крупа ще важка, додайте трохи води і продовжуйте готувати 10 хвилин.
- Перевірте готовність продуктів ще раз. Якщо потрібно, знову додайте воду. Пірс курка з дерев’яною шампуром. Проточна рідина повинна бути прозорою.
- Подавати їжу у формі або порційно.
Блюдо гарне, дуже смачне і ситне
Відео: запечені курячі ніжки з гречкою
Виявляється, поєднання улюблених багатьма гречка з молоком зовсім не корисно для здоров'я, а частіше навіть шкідливо. Тому краще готувати кашу з іншими добавками.
Кожна господиня має власні секрети приготування курки з гречкою в духовці. Я впевнений, що незабаром, завдяки коментарям на цю тему нижче під статтею, моя кулінарна книга поповниться новими варіантами чудової їжі. Приємний апетит до вас та вашої родини!
Інші статті
Інваліди Світла: Куди зателефонувати, якщо в Москві, Санкт
personadmin 27-10-24, 19:29Спокійний вечір після книги чи телебачення. Ніщо не передає неприємності. І раптом - світло вийшло, холодильник...
5 преміум -ароматів, ціна яких становить понад 500 тисяч
personadmin 27-10-24, 19:29Не секрет, що хороший парфум дорогий. Однак мало хто знає, що ціна преміальних ароматів може бути настільки вражаючою....
Що означає червона нитка на руці: не просто мода, а давній
personadmin 02-05-25, 12:27Що означає червона нитка на руці: правда, віра і трішки магії Що означає червона нитка на руці: правда, віра і трішки...