Суп Том Ям вдома: Крок -By -кроки рецепти з кокосовим молоком, креветками, фото та відео
Хітціальний солодкий і кислий суп Том Ям відомий не лише в Таїланді, де це традиційна страва. Блюдо популярне в Росії, в Америці та в європейських країнах. Ви можете приготувати суп Тома Яма вдома, для цього вам потрібно лише трохи часу та невеликого набору спеціальних інгредієнтів, деякі з яких можна замінити знайомими продуктами.
Класичний суп Том Ям з креветками та кокосовим молоком
Класичний об'єм готується на відварі трав та в курячому бульйоні. Але у другій версії суп більш насичений і має насичений смак і аромат. Але кокосове молоко - обов'язковий інгредієнт, без нього страва не матиме чудової кремової ноти.
Інгредієнти для класичного супу Том Ям:
- 2,5 літри курячого бульйону;
- 300-400 г королівських креветок;
- 3-4 листівки вапна Kuffre;
- 3-4 зубчики часнику;
- 20 г кореня галангалу;
- 2-3 стебла лимонної трави (лимонна трава);
- 1 ст. л. паста для супу Том Ям;
- 1 помідор;
- 3-4 гриби шиїтаке або 15 г сушених;
- 200 мл кокосового молока;
- 1 год. л. рибальний соус;
- Сіль за смаком.
Рецепт приготування класичного супу Том Ям:
- Корінь галангалу повинен бути розрізаний на невеликі шматочки. Нарізати листя кафе вапна і лимонну траву. Кружно вирізати часник. Киньте овоч, встановлений у бульйон, і варіть 20 хвилин.
Трави та овочі для супу, краще вибрати свіжий, не сушитися
- Розріжте гриби маленькими кубиками. Якщо шиїтака сухий, то спочатку потрібно замочити їх у воді протягом 30 хвилин.
Shiytake надає супу Том Ям Аромат деревини та насичений смак
- Нарізати стиглий помідор великими кубиками. Увійдіть у бульйон з грибами. Видаліть великі частини лимонної трави та вапна Kuffra.
Для різання помідора вам знадобиться гострий ніж
- Королівська шкірка креветок, залишаючи хвіст. Шановний у супі і кип’ятіть протягом 5 хвилин на повільному вогні.
Королівські креветки можна замінити тигр
- Окремо нагрійте кокосове молоко і змішайте його з рибним соусом. Злегка збийте віночок для кращого ворушіння. Вилийте в сковороду з супом і перемішайте.
Замість кокосового молока ви можете взяти кокосовий крем
- Паста для супу, нагрійте об'єм на сухій сковороді і негайно підключіться із вмістом каструлі.
Паста для супу, Том Ям містить перець чилі і сухий імбир, а гаряча сковорода дозволить аромат спецій краще відкриватися
- Вимкніть вогонь, накрийте суп кришкою і дайте постояти 5-7 хвилин. Потім подайте.
Суп Том Ям з креветками та кокосовим молоком слід подавати гарячим
Продукти, які можуть замінити деякі інгредієнти для супу
Тепер майже в кожному магазині ви можете знайти пакети з набором зелені та овочів, призначених для приготування обсягу супу. У великих універмагах і рибний соус, і макарони Том Ям часто продаються. Якщо ви не знайшли деяких інгредієнтів, але хочете приготувати ароматний екзотичний суп, ви можете обдурити та замінити продукти на більш доступну.
Параметри заміни:
- Рибний соус надає неймовірний смак супу Тома Ям, і важко повторити за допомогою звичайних продуктів. Але якщо вам все одно доведеться його замінити, то лише на сою. Решта варіантів спотворюють смак страви;
- Консервоване або свіже кокосове молоко легко замінюється порошком, змішується зі звичайною коровою в рівних пропорціях;
- Замінити пасту Том Ям дуже важко. Саме вони надають незабутній смак і пахнуть готовою стравою. Ви можете замінити пасту лише сухим порошком з тих самих спецій та трав;
- Куффра -вапно можна замінити з такою ж кількістю родзинки свіжого вапна;
- Замість кореня Галангалу, корінь імбиру підходить;
- Гриби шиїтаке легко змінюються на гриби устриць або навіть шампіньйони (в крайніх випадках).
Суп Том Ям з курячими та тивами черрі
Окрім креветок для приготування супу, об'єм також використовується куркою. У цьому випадку краще додати до страви помідори черрі, оскільки вони надають супу солодкий смак.
Продукти для курячого супу Том Ям:
- 300 г курячого філе;
- 300 г курячих кісток;
- 2 л води;
- 200 г грибів (гриби устриць або чемпіньйони);
- 2 ПК. Салот цибуля;
- 1/2 червоного гострого перцю без насіння;
- 6 помідорів Черрі;
- 3-4 листівки вапна Kuffre;
- 20 г лимонної трави;
- 20 г кореня галангалу;
- 100 мл кокосового молока;
- 1 год. л. пасти Том Ям;
- 1 год. л. рибальний соус;
- зелень для годування;
- Сіль за смаком.
Рецепт приготування їжі:
- Кип'ятити бульйон з курячих кісток.
Курячі кістки потрібно готувати протягом 2–2,5 годин на найнижчому вогні
- Вийміть кістки з готового бульйону і опустіть у нього корінь галангалу, цибулю у формі, лимонна трава та листя вапна куффру, нарізані кільцями. Варіть їх на повільному вогні протягом півгодини, а потім вийміть їх щілинною ложкою і процідіть бульйон.
Трави та цибуля у формі в бульйоні потрібно викинути, тому що вони вже надали всі свої гострі соки бульйону
- Нарізати курку маленькими шматочками. Опустіться в бульйон і варіть 15 хвилин на повільному вогні. Піна для стрільби з прорізною ложкою.
Курячий філе краще взяти охолодження
- Нарізати гриби устриць.
Oysteroli мають більш багатий аромат, ніж чемпіньони, тому супу краще прийняти їх саме
- Порізати Томашу, вирізані за чверть. Введіть гриби та помідори в бульйон з курячим філе. Введіть червоний гострий перець, подрібнений тонкими кільцями. Варіть ще 10 хвилин.
Помідори черрі повинні бути дозрілими і соковитими
- Додати в суп макарони, рибальний соус і перемішати. Спробуйте і, якщо потрібно, розчавити. Нагрійте кокосове молоко в мікрохвильовці.
Ні в якому разі не кип'ятити кокосове молоко, воно повинно бути гарячим, але не кипіння
- Додайте його до киплячого супу і негайно зробіть мінімальний вогонь. Вимкніть і накрийте кришкою за хвилину. Дайте постояти 10 хвилин і налийте на тарілки.
Суп Том Ям з куркою подається зі свіжою сезонною травою
ВІДЕО: Суп Том Ям з кальмаром та мідіями від Віктора Бурди
Після відпустки в Таїланді ми нудьгували з усією родиною гострий суп з креветками та іншими морепродуктами. Том Ям сподобався дітям, тому що його тяжкість прихована кокосовим молоком, а апетитний вигляд привертає увагу навіть "маленьких". Повертаючись з відпустки, я негайно почав шукати рецепт чудового супу і незабаром почав готувати його самостійно. Виявилося, що це ідеально підходить для нашого клімату. Гарячі, з гострою ароматною травами, суп Том Ям ідеально прогрівається в негоду. І я купую всі необхідні інгредієнти в спеціалізованому інтернет -магазині. Їх достатньо довго, тому покупка є досить бюджетною.
Дотримуючись рецепту, ви можете швидко і без особливих клопотів готувати ароматний суп Тома Ям вдома. Навіть якщо замінити деякі інгредієнти на більш доступні, це все одно виявляється дуже смачним і незвичним. Такий гострий зігріваючий суп також можна подавати на святковому столі.
Інші статті
Інваліди Світла: Куди зателефонувати, якщо в Москві, Санкт
personadmin 27-10-24, 19:29Спокійний вечір після книги чи телебачення. Ніщо не передає неприємності. І раптом - світло вийшло, холодильник...
5 преміум -ароматів, ціна яких становить понад 500 тисяч
personadmin 27-10-24, 19:29Не секрет, що хороший парфум дорогий. Однак мало хто знає, що ціна преміальних ароматів може бути настільки вражаючою....
Що означає червона нитка на руці: не просто мода, а давній
personadmin 02-05-25, 12:27Що означає червона нитка на руці: правда, віра і трішки магії Що означає червона нитка на руці: правда, віра і трішки...