Авіатор » Цікаве » Лайно на зиму: рецепт приготування є класичним, щоб він не підкислився

Лайно на зиму: рецепт приготування є класичним, щоб він не підкислився

Серед страв російської кухні хрін - це помітне місце - дуже гостра закуска, яку також добре використовувати як соус. Будь -які страви з м'ясом та рибкою разом з ним будуть грати нові смакові відтінки! Через тяжкість хріня. Це з Сибіру, ​​де його використовували не тільки в кулінарії, але і як ліки, і для запобігання застуди. Зрештою, його основний інгредієнт - хрін, який відомий своїми цілющими властивостями. Але для того, щоб смак і переваги в лайно були збалансовані, краще готувати його самостійно, а не купувати його в магазині.

Рецепти Хреновіна на зиму

Основними інгредієнтами хріну є хрін, часник і помідори, які, з їх кислим смаком. Але існує багато способів приготування їжі з іншими продуктами, наприклад, зловживання, сливами, морквою, гірчицею .. Ми пропонуємо вам кілька простих, але цікавих рецептів.

Греновін у банках і хліб з беконом

Існує багато способів зробити хрін, але кожного разу результат - гострий ароматний соус

Класична лайно

Для основного рецепту вам знадобиться:

  • 1 кг помідорів;
  • 100 г хрону;
  • 100 г часнику;
  • 2 години. л. Їжа.
    Помідори, хрін і часник

    Основними інгредієнтами хріну є помідори, хрін та часник

В принципі, ви можете відрегулювати кількість інгредієнтів залежно від того, наскільки різко любите. Наприклад, додайте більш -менш часник з хріном. Але не перестарайтеся!

  1. Вимийте помідори, очистіть часник і пекло. Подрібніть помідори. Краще це зробити з м'ясною шліфувальною машиною з великою решіткою, оскільки овочева маса не повинна нагадувати картопляне пюре.
    Помідори скручені м'ясною шліфувальною машиною

    Оберніть помідори в м'ясну шліфувальну машину з великою решіткою

  2. Також подрібніть пекло і часник, додайте їх до помідорів і ретельно перемішайте. Відкладіть не 10 хвилин, а тим часом приготуйте банки під хріном: ретельно вимийте і стерилізуйте для пари.
    Подрібнені помідори, хрін і часник

    Подрібніть пекло з часником і перемішайте їх з помідорами

  3. Додайте сіль, знову ретельно перемішайте. Відкладіть трохи готово -зроблене лайно на тарілку: ви можете спробувати майже негайно.
    Класичне лайно в тарілці

    Лайно вже готова, його можна подати на столі

  4. Закрийте решту мас у берег і щільно згортайте. Надішліть хрін до холодильника або підвалу.
    Класичне лайно в банках

    І ви можете скотитися з хрінях у стерилізовані береги, щоб заощадити на зиму

Ебать можна потерти на тарілці, але, по -перше, це довге, по -друге, очі водянисті від гострих запаху. Тому краще скрутити його в м'ясній шліфувальній машині. І якщо ви закрутите пекло з помідорами, то запах взагалі не зашкодить.

Цікавий факт: У Русі хрін рідко їв у своєму чистому вигляді. В основному він був змішаний із сметаною, як правило, у співвідношенні 1: 1, щоб пом'якшити смак.

Відео рецептор класичної лайна

Лайно, яке триватиме дуже довго

Деякі домогосподарок стикаються з тим, що з часом хрін підкислюється, навіть якщо він був герметично закрите в банку. Спробуйте приготувати його відповідно до рецепту з додаванням рослинного масла та оцту: така закуска триватиме добре всю зиму і без згортання.

Греновін з рослинним маслом

Завдяки рослинному олії та оцту, Хреновін буде зберігатися довго, не котиться в банках

Вам знадобиться:

  • 2 кг помідорів;
  • 200 г хрону;
  • 200 г часнику;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. Сахара;
  • 3 ст. л. Таблиця оцту 9%;
  • 0,5 склянки рослинної олії.

Ще одна порада про те, як позбутися гострий запах хріну під час переробки: замочіть його протягом 1 години в холодній воді.

  1. Подрібніть шкірку хрону та часнику в м'ясну шліфувальну машину. Видаліть шкіру з помідорів, дрібно подрібніть м’якоть.
    Шліфування лайно і часник

    Цього разу помідори потрібно подрібнити окремо від хрону та часнику

  2. Додайте в помідори сіль і цукор, перемішайте і покладіть на середній вогонь. Коли маса кипить, зачекайте 20 хвилин і влийте рослинне масло з оцтом.
    Томатна маса на сковороді

    Тільки коли помідори кип'ятять на сковороді, ви можете додати олію та оцет

  3. Змішайте томатну месу з хріном і часником. Що ви плануєте їсти найближчим часом, покласти в холодильник, закрити решту в банках.

До речі, існує хороший спосіб напевно захистити шок від підкислення, якщо він не пройшов теплову обробку. Необхідно додати інтерпретований аспірин з розрахунку 1 таблетки на 1 літр до нього.

Таблетки аспірину

Ще один спосіб запобігання потрясінь хріну - це додати пухкі таблетки аспірину

Довге дерьм для зберігання з болгарським перцем та травами

Болгарський перець та свіжа петрушка з кропом дають смак цієї приправи. Вам знадобиться:

  • 3 кг помідорів;
  • 1 кг болгарського перцю;
  • 400 г хрону (корінь);
  • 400 г часнику;
  • 4 ст. л. солі;
  • 1 купа зелені - кропу та петрушки;
  • рослинна олія.
    Лайно, помідори, часник і зелень

    Болгарський перець і свіжа зелень дають дерьвану пікантність

В принципі, не потрібно суворо дотримуватися пропорцій, але кількість хрону та часнику повинна бути однаковою. Ви можете взяти трохи менше або більше помідорів. Золота середня - 250 г часнику та хрону на 1 кг помідорів.

  1. Пропустіть помідори через м'ясну шліфувальну машину. Ви також можете використовувати соковижималку: вона відокремлює м’якоть від шкіри. Очищені зубчики часнику та пекла також подрібнюють м'ясною шліфувальною машиною або блендер. І так що ваші очі не водянисті від запаху хрону, надягають пластиковий пакет на м'ясну шліфувальну машину з вихідної сторони.
    Упаковка в м'ясній шліфувальній машині

    Поліетиленовий мішок, зношений на м'ясній шліфувальній машині, допоможе уникнути сліз при переробці хрону

  2. Видаліть розділи та насіння з болгарського перцю. Подрібніть м’якоть у м’ясній шліфувальній машині зеленню. Змішайте всі підготовлені продукти в одній ємності, сіль і ретельно перемішайте.
    Нарізаний болгарський перець

    Спробуйте ретельно вибирати розділи та насіння з перцю

  3. Нехай Хреновіна відстоює 10-15 хвилин і заздалегідь влийте в берег. Поставте так, щоб банк майже завершений, залишаючи простір до краю шиї буквально 0,5 см. Налити 1 т. л. рослинне масло, щоб вона повністю покривала соус. Олія запобіжить доступ до соусу, і воно не погіршиться.
  4. Закрийте готову лайно кришками та зберігайте в холодильнику або підвалі.
    Банки з готовим лайном

    Не соромтеся закривати хрін у банках: шар рослинної олії не дозволить йому підкинути

Хреновін з жуком

Якщо у вас немає помідорів лайна, ви можете замінити їх на. Зрештою, спочатку саме цей овоч був основою горла, коли помідори в Русі були цікавістю.

Вам знадобиться:

  • 4 кг вареного та очищеного буряка;
  • 400 г кореня хрону;
  • 180 г часнику;
  • 3 ст. л. Сахара;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. Оцет Есенс 70%.
    Хрін, буряк та оцет

    Гріновін Жук повинен бути кип'яти спочатку

Таке лайно можна зберігати більше року через те, що рецепт забезпечує оцетну суть та кулінарні овочі.

  1. Пропустіть жука і часник через м’ясну шліфувальну машину.
  2. Подрібніть хрін, потираючи його на тарку або за допомогою блендера, і покладіть його в окрему страву.
  3. Покладіть на сковороду з часником на сковороду і покладіть на плиту. Увімкніть середній вогонь. Сіль, додайте цукор, чекайте кипіння і покладіть подрібнену хрону. Греновіну потрібно кип'ятити протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Нарешті, додайте оцет. Вимкніть вогонь під сковороду, покладіть лайно буряка в стерилізовані банки і підтягніть кришки.
    Готовий лайно з жуком

    Додайте виноградну есенцію в останній момент

  5. Поверніть банки догори дном і накрийте ковдрою, залиште її так, поки вона не охолонеться, а потім опустіть його в льох.

VIDERAUL: Хрін з жуком

Якщо ви все зробите правильно, то лайно не кипить і буде зберігатися всю зиму і навіть довше. Зрештою, сам хрін є природним консервантом, але допоміжні продукти також не будуть зайвими. Ми сподіваємось, що рецепти лайна займуть гідне місце серед ваших кулінарних уподобань. Бон -апетит!

Інші статті

Чому ви не можете кип'ятити воду двічі: це науковий

personadmin 27-10-24, 19:29
0 Чому ви не можете кип'ятити воду двічі: це науковий факт чи міф

Напевно, багато людей знають цю ситуацію: Час пиття чаю приходить на роботу, хтось піде на чайник і додає воду до...

Значки, які повинні бути в будь -якій квартирі

personadmin 27-10-24, 19:29
0 Значки, які повинні бути в будь -якій квартирі

Кожна православна значок наділений своїм значенням та унікальними властивостями. Через це християни звертаються в...

Як зробити зимовий светр з гардеробом

personadmin 27-10-24, 19:29
0 Як зробити зимовий светр з гардеробом

Зима знаходиться за вікном, а це означає, що настав час вибрати не тільки красивий, але й теплий одяг. Серед теплих...

Комментарі (0)

Написати комментар

Ваши данные будут в безопасности! Ваш электронный адрес не будет опубликован. Также другие данные не будут переданы 3-им лицам.
image

menu
menu