Авіатор » Цікаве » Справжній Хачапурі в Аджарі: покроковий рецепт човнів із фото та відео

Справжній Хачапурі в Аджарі: покроковий рецепт човнів із фото та відео

Хачапурі - справжня перлина грузинської кухні, має тисячі шанувальників у багатьох країнах світу. Чудова випічка човнів з сирною начинкою та яйцями привертає очі закоханих незвичної та смачної їжі, а смак Хачапурі змушує його закохатись у нього раз і назавжди.

Старі рецепт Хачапурі в Аджарі

Я спробував цю випічку вперше 15 років тому. Раніше я вже був знайомий зі смаком інших типів Хачапурі, і мені вони дуже сподобалися, але човни з сиром на рецепті сусідніх кухарів вразили мене на місці. Я знайшов необхідний мені рецепт, і з тих пір я часто готував частування.

Інгредієнти:

  • 125 мл молока;
  • 125 мл води;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 2 години. л. цукор;
  • 1 год. л. солі;
  • 5-6 яєць;
  • 1-2 ст. л. рослинне масло;
  • борошно - 400 г;
  • 250 г Сулугуні;
  • 250 г сиру Адіге;
  • 100 г вершкового масла.

Підготовка:

  1. Нагрійте молоко з водою до теплого стану. Додати дріжджі і цукор, перемішати, залишити на 10 хвилин.
    Металевий віночок у скляній мисці з молоком і сухими дріжджами

    Молоко з водою для тіста повинно бути теплим, але не гарячим

  2. Вилийте рослинне масло в тісто, додайте сіль і 1 яйце, змішайте все з віноком.
    Металевий віночок, молоко і яйце в скляній мисці

    Щоб ретельно змішати всі інгредієнти, найзручніше використовувати віночок

  3. Поступово виливши просіюване борошно в миску з сумішшю, замісити еластичне тісто. Як тільки тісто перестане прилипати до його рук, борошно більше не потрібно.
    Скляна миска з борошном і металевою ложкою

    Кількість борошна регулюється під час партії тіста

  4. Покладіть тісто у велику ємність, накрийте рушником і покладіть у тепле місце на 1 годину.
    Куля тіста на обробній дошці з кухонним рушником

    Так що тісто добре піднімається, його треба залишити в теплому місці

  5. Через годину розріжте тісто, накрийте, залиште ще півгодини.
  6. Подрібніть обидва типи сиру на тарі з великими отворами.
    Тертий сир у скляній мисці

    Сир для начинки натирається на тарілку з великими отворами або розсипками руками

  7. Змішайте сир з розтопленим маслом, додайте сіль за бажанням. Змішайте начинку.
    Сирна маса в скляній мисці

    Сіль додається до начинки за бажанням

  8. Розділіть тісто на 4-5 рівних частин, кожна з яких закатає його у велику овалу.
    Овальна порожня тіста на дерев’яній обробній дошці з гойдальним годинником

    Хаукапурі -тісто -заготовки повинні мати форму овалу

  9. Покладіть трохи наповнення на широкі сторони заготовки.
    Хаукапурі заготовку з невеликою кількістю сирної начинки

    Невелика кількість сирної начинки повинна бути розміщена на краях заготовки Хакапурі

  10. Оберніть краї тіста, щоб начинка знаходиться всередині роликів.
    Формування Хачапурі в Аджарі на обробній дошці

    Тісто з начинкою повинно бути згорнутим так, щоб начинка була повністю прихована

  11. Зафіксуйте краї тіста, потім розкладіть валики і заповніть заготовки начинкою.
    Хачапурі в Аджарському Сирому на обробній дошці з прокатною шпилькою

    Після того, як краї тісто -човнів ретельно кріпиться, ви можете покласти решту наповнення заготовки

  12. Перекладіть заготовки на вистелену форму для випічки.
    Сирий Хачапурі в Аджарському на випічці з випічкою паперу

    Так що Хачапурі не горить, лист для випічки покритий аркушем випічки паперу

  13. Випікайте 15-20 хвилин при 200 градусах.
  14. Зніміть хачапурі з духовки, злегка послаблюйте начинку і заглуште в неї яйце.
    Готові Хачапурі в Аджарі з сирими яйцями

    Сирі яйця додаються до гарячої начинки майже готового Хачапурі, яка залишається випікати в духовці ще кілька хвилин

  15. Випікайте човни ще 2-4 хвилини, щоб білок хапався і жовток залишається рідиною.
  16. Змастіть краї човна з вершковим маслом і покладіть на шматок на гарячу начинку.
  17. Подавайте Хачапурі гарячим або теплим.
    Готові Хачапурі в Аджарі на круглої тарілки та свіжої зелені

    Хачапурі в Аджарі рекомендується подавати відразу після приготування їжі

ВІДЕО: Хачапурі в Аджарі

Хачапурі в Аджарі - це смачна і дуже смачна страва, що ваші родичі та друзі будуть щасливі. Якщо ви все ще не знайомі з цією їжею, але трохи вільний час та бажання догодити коханим, не забудьте запропонувати їм ці дивовижні човни з сирною начинкою. Бон -апетит!

Інші статті

Справжній Хачапурі в Імеретінському: Рецепт із крок за

personadmin 27-10-24, 19:28
0 Справжній Хачапурі в Імеретінському: Рецепт із крок за кроком, який відрізняється від мекреліанської страви

Серед усіх різноманітних рецептів Хачапурі в Імеретинському-найпоширеніший. Гарячий рум'яний торт із начинкою сиру...

Лабіринт із води уві сні: що означає цей сон?

personadmin 15-02-25, 16:40
0 Лабіринт із води уві сні: що означає цей сон?

Тлумачення сну про лабіринт з води, що змінює форму Лабіринт – це потужний символ пошуку виходу, складних життєвих...

Значки, які повинні бути в будь -якій квартирі

personadmin 27-10-24, 19:29
0 Значки, які повинні бути в будь -якій квартирі

Кожна православна значок наділений своїм значенням та унікальними властивостями. Через це християни звертаються в...

Комментарі (0)

Написати комментар

Ваши данные будут в безопасности! Ваш электронный адрес не будет опубликован. Также другие данные не будут переданы 3-им лицам.
image

menu
menu